Dent 1😒

Bismillah.

Terngiang2 peristiwa suatu malam di Malaysia = Petang di Mesir

*Whatsapp*

Nana: Jaa, u buat apa tu ?

Aku: Nak marathon movie baru.

Nana: Jangan lagiii sis, jom doa dulu. Result on da way.

Aku: Syess la ? Dah boleh tgk ke ?

Nana: Jaa, tahniahh. U **(pangkat exam aku)

Aku: Betol ke memain ?

Nana: Betol, owg office bagitahu tadi.

Satu kata yang kuar dari bibir. Alhamdulillllahhhh. Menangis. Dalam pada manusia yang penuh dengan dosa ini, Allah masih rezekikan aku dengan kejayaan. Hard work pay off they said. Tapi aku yakin, kejayaan aku bukanlah kerana atas usaha aku. Malah aku yakin kejayaan ini lebih kepada doa orang2 yang mendoakan aku esp mak abah yang tak putus2 kirimkan doa, hajat, yassiin buat aku yang di kejauhan.

Terima kasih untuk semua yang mendoakan. Terima kasih buat mereka yang bersama susah dan senang aku di sana.

Tak sangka. Aku pulang dengan kejayaan meskipon jauh dari sudut hati, aku dah memang terlalu futur, letih, down dengan dunia dentistry.

Ya Allahhh, terima kasih 😒

Terima kasih banyakkkk 😒

Syukur padaMu.

Alhamdulillah.

Dentistry, Im done 😒

I

D

I

D

I

T

😒

Road to graduation 😒😒😒

Advertisements

Aku dan Abah

Aku: Abah, nak keja kedai RM 2 kat depan tu boleh ? Dia perlukan supervisor, cashier, pembantu kedai. 

Abah: G makan kenduri Jah dulu, nanti balik kita pikir lagi. 

Selepas kenduri Jah…
Aku: Abah, boleh dak nak keja situ ? 

Abah: Final exam baru ja habis seminggu yang lalu, belajar haritu da terok ya amat dah. Rehat dulu na. 
Aku: Owg nak cari duit lahh πŸ˜‘ *tapi bila dipikirkan balik, ada betolnya apa yang abah katakan tu. Hmmm sayang abah pada anak2 kadang2 tak terzahir macam sayangnya mak pada kita 😒 moga dikurniakan Syurga olehNya.

Moga Allah kurniakan kami kejayaan tahun nih, dapat grad dapat konvo dapat back for good dapat kerja dapat balas jasa mak abah dan dapat kawin. Doakan ya 😊

Jah, best tak dah kawin ? Best tak jadi wife owg ? Syukurlah ada yang setia mencintai. Syukurlah ada yang sedia menerima seadanya. 

Tahniah sis. Moga kekal bahagia, bercinta hingga ke syurga 🎈🌷

Suka tak ?

KELEBIHAN BCCREAM FOUNDATION ❕❕

========================

πŸ‘‘ Sangat ringan dan selesa pada kulit 

πŸ‘‘ 3minit dah boleh siap 

πŸ‘‘ Bebas Minyak 

πŸ‘‘ full coverage 

πŸ‘‘ menutupi parut cela dan jerawat 

πŸ‘‘ maintain flawless, makin lama makin glowing 

πŸ‘‘ Ada SPF50 yang melindungi kulit dari “burn” 

πŸ‘‘ Jimat, tahan sehingga 4-6bulan 

πŸ‘‘ mampu cover “eyebag” so tak perlu lagi concealer  

All in One ✌ best kan ??? 
Jom grab satu sekarang 😍

Ws ke 0134532524

Dyxy – BC cream

Sis, BC cream tu apa ? Napa namanya BC ? 

Bc cream merupakan foundation yang bertekstur “MOUSSE CREAM”. Combination bb cream and concealer. 

Kelebihan foundation jenis mousse cream ialah, ianya ❌ melekit dan ❌ kesat pada muka.

BC cream bersifat ‘waterproof’ tetapi ianya TIDAK MENGANDUNGI SILIKON yg boleh menyebabkan pori2 muka tertutup. 

🌷 Kandungan BC CREAM hanyalah :

●waterbased

●mineral

●vitamin E

●Arbuten

●Shea butter

🌷 BC CREAM juga mudah dicuci, hanya guna
●pencuci muka 

●makeup remover

●wet tissue

Jom, dapatkan segera ! 

Ws ke talian 0134532524

Betol ke 3 minit ?

❕❕ RAHSIA KULIT FLAWLESS DALAM TIGA MINIT ❕❕
========================

πŸ‘‘ Bccream Foundation 
πŸ‘‰ hanya calit sedikit , full coverage 
πŸ‘‰ Sangat ringan dan selesa pada kulit 

πŸ‘‰ Tidak melekit dan bebas minyak 

πŸ‘‰ Mengandungi SPF50 yang melindungi kulit daripada “burn” 

πŸ‘‰ Membantu mencerahkan parut jerawat & jeragat

πŸ‘‰ Maintain flawless seharian 

πŸ‘‰ Makin lama pakai, makin glowing 

πŸ‘‰ Tidak bercapuk 

πŸ‘‰ Tak perlu touch up bedak

πŸ‘‰ Tak perlu concealer untuk cover eyebag

πŸ‘‰ Tak perlu sunblock 

πŸ‘‰ sesuai untuk semua jenis skin termasuk skin yang sensitif 

πŸ‘‘ Mineral Facemist Green Tea

πŸ‘‰ Ekstrak green tea yang menyegarkan skin 
πŸ‘‰ Bau green tea yang sangat fresh 

πŸ‘‰ Membantu memulihkan skin kusam 

πŸ‘‰ Membuat skin glowing

πŸ‘‰ Membantu mengecutkan jerawat 

πŸ‘‰ Boleh menggantikan toner

πŸ‘‰ Boleh digunakan sebagai based mekap 

πŸ‘‰ menjaga kelembapan kulit wajah 

Semua kebaikan dalam satu set #dyxy . hebat kan ?
Jimat, Jimat, Jimat πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Belum try belum tahu, sekali try pasti tak cari yang lain lagi ✌ 
ws lelaju ke πŸ“² 013 4532524
ws lelaju ke πŸ“² 013 4532524

ws lelaju ke πŸ“² 013 4532524
#JomLawaBerjemaah

#SayaPenggunaDyxy

#TeamDyxy

#TeamCikUnaa

Lipstick takda ke ?Β 

Assalamualaikum guys. 

Ada yang tanya, Dyxy nih takda lipstick ke ? Just bc cream, brush dan green tea face mist ke ? 

Uolls, sapa cakap dyxy takda lipstick ? Haaa. Kaler suma ngancan weyh 🌷

🎈🎈 DYXY LIPSTICK

SEXY NUDE β€’ FLIRTY ME β€’ CHERRY RED
πŸ’„Moistkan bibir walaupun matte
πŸ’„Long lasting tahan lama lebih dr 8 jam

πŸ’„Selesa pakai dan kurang melekat pada cawan

πŸ’„ Bau fruity yang wangi 

πŸ’„ Kombinasi colour yang menarik dan sesuai utk semua warna kulit

Jom beli ? Contact iolls 0134532524 πŸ™†πŸ˜Š

NA, cantiknya ?Β 

Bismillah. Hello guys. 

Baru2 nih kan, ramai yang puji iolls. Katanya makin berseri2, makin cantik walaupon muka nampak cengkong, badan makin kurus πŸ˜‚

Ekceli, iolls try berjinak2 dengan produk Dyxy nih. Baru sangat, tapi nampak ada sikit perubahan. Jerawat yang tumbuh, cepat kecut dan pecah. 
Boleh ja nak pakai pencuci apa pon, after that apply bc cream dan spray green tea face mist. Tadaaa ~ siap ! 
Kalau nak try, boleh hubungi iolls di talian 0134532524 🌷
Fyi, both lelaki dan perempuan boleh guna taw. Nak dijadikan hantaran untuk bakal pasangan pon okay. Cc kepada kengkawan yang bakal naik pelamin tak lama lagi πŸ™†