Dyxy – BC cream

Sis, BC cream tu apa ? Napa namanya BC ? 

Bc cream merupakan foundation yang bertekstur “MOUSSE CREAM”. Combination bb cream and concealer. 

Kelebihan foundation jenis mousse cream ialah, ianya ❌ melekit dan ❌ kesat pada muka.

BC cream bersifat ‘waterproof’ tetapi ianya TIDAK MENGANDUNGI SILIKON yg boleh menyebabkan pori2 muka tertutup. 

🌷 Kandungan BC CREAM hanyalah :

●waterbased

●mineral

●vitamin E

●Arbuten

●Shea butter

🌷 BC CREAM juga mudah dicuci, hanya guna
●pencuci muka 

●makeup remover

●wet tissue

Jom, dapatkan segera ! 

Ws ke talian 0134532524

Betol ke 3 minit ?

❕❕ RAHSIA KULIT FLAWLESS DALAM TIGA MINIT ❕❕
========================

πŸ‘‘ Bccream Foundation 
πŸ‘‰ hanya calit sedikit , full coverage 
πŸ‘‰ Sangat ringan dan selesa pada kulit 

πŸ‘‰ Tidak melekit dan bebas minyak 

πŸ‘‰ Mengandungi SPF50 yang melindungi kulit daripada “burn” 

πŸ‘‰ Membantu mencerahkan parut jerawat & jeragat

πŸ‘‰ Maintain flawless seharian 

πŸ‘‰ Makin lama pakai, makin glowing 

πŸ‘‰ Tidak bercapuk 

πŸ‘‰ Tak perlu touch up bedak

πŸ‘‰ Tak perlu concealer untuk cover eyebag

πŸ‘‰ Tak perlu sunblock 

πŸ‘‰ sesuai untuk semua jenis skin termasuk skin yang sensitif 

πŸ‘‘ Mineral Facemist Green Tea

πŸ‘‰ Ekstrak green tea yang menyegarkan skin 
πŸ‘‰ Bau green tea yang sangat fresh 

πŸ‘‰ Membantu memulihkan skin kusam 

πŸ‘‰ Membuat skin glowing

πŸ‘‰ Membantu mengecutkan jerawat 

πŸ‘‰ Boleh menggantikan toner

πŸ‘‰ Boleh digunakan sebagai based mekap 

πŸ‘‰ menjaga kelembapan kulit wajah 

Semua kebaikan dalam satu set #dyxy . hebat kan ?
Jimat, Jimat, Jimat πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Belum try belum tahu, sekali try pasti tak cari yang lain lagi ✌ 
ws lelaju ke πŸ“² 013 4532524
ws lelaju ke πŸ“² 013 4532524

ws lelaju ke πŸ“² 013 4532524
#JomLawaBerjemaah

#SayaPenggunaDyxy

#TeamDyxy

#TeamCikUnaa

Lipstick takda ke ?Β 

Assalamualaikum guys. 

Ada yang tanya, Dyxy nih takda lipstick ke ? Just bc cream, brush dan green tea face mist ke ? 

Uolls, sapa cakap dyxy takda lipstick ? Haaa. Kaler suma ngancan weyh 🌷

🎈🎈 DYXY LIPSTICK

SEXY NUDE β€’ FLIRTY ME β€’ CHERRY RED
πŸ’„Moistkan bibir walaupun matte
πŸ’„Long lasting tahan lama lebih dr 8 jam

πŸ’„Selesa pakai dan kurang melekat pada cawan

πŸ’„ Bau fruity yang wangi 

πŸ’„ Kombinasi colour yang menarik dan sesuai utk semua warna kulit

Jom beli ? Contact iolls 0134532524 πŸ™†πŸ˜Š

NA, cantiknya ?Β 

Bismillah. Hello guys. 

Baru2 nih kan, ramai yang puji iolls. Katanya makin berseri2, makin cantik walaupon muka nampak cengkong, badan makin kurus πŸ˜‚

Ekceli, iolls try berjinak2 dengan produk Dyxy nih. Baru sangat, tapi nampak ada sikit perubahan. Jerawat yang tumbuh, cepat kecut dan pecah. 
Boleh ja nak pakai pencuci apa pon, after that apply bc cream dan spray green tea face mist. Tadaaa ~ siap ! 
Kalau nak try, boleh hubungi iolls di talian 0134532524 🌷
Fyi, both lelaki dan perempuan boleh guna taw. Nak dijadikan hantaran untuk bakal pasangan pon okay. Cc kepada kengkawan yang bakal naik pelamin tak lama lagi πŸ™†

NA.dyxy.beauty

JUALAN LARIS MACAM GORENG PISANG PANAS ❕❕❕
Hey guys. Assalamualaikum. Seronok ke raya ?

Jom dapatkan Combo Asyallie 
πŸ‘‘ complete set instant make up πŸ‘‘

πŸ‘‰ bccream (beige/natural)

πŸ‘‰ facemist green tea 160ml

πŸ‘‰ dyxy brush 

🎁 free paperbag dyxy 

🎁 freegifts 
βœ… FREE POSTAGE SM 

βœ… FREE COD SUNGAI PETANI

Tahan 4 sampai 6 bulan tau . . jimat πŸ’΅ , jimat bergandaΒ² 😍😍😍 
Nak bagi uolsss semua lawa, weolssss tanggung postage tau ✌ 
Hampa lawa, kami puas hati 😊 😊 😊 
Komen “NAK” di πŸ‘‡ 
atau 
ws “NAK” ke http://www.wasap.my/60134532524
Mudah kan ??? semua mudah dengan dyxy. Mak berurusan pun kami bagi jalan mudah. Klik link πŸ‘† saja dan pm “NAK” . 😁 

βœ… fast respond 

βœ… fast service 

βœ… within 24hours 
#Dyxycosmetics

#bccreambydyana

#teamdyxy

#teamcikunaa

Whats ur name ? NA 👅

Bismillah.

Uolls sihat ke ? Malaysia sihat ? Misr macam biasa aja. 

Budak Nakal. Bukan tajuk lagu Aida Jebat k. Haha. Nakal ini merujuk pada aku yang pastinya. 

Klinik rawatan akar: pukul 8-11 am. Because of aku busy treat patient rawatan akar ahad lepas, usai saja rawatan akar aku terus berlari ke sana sini untuk handle beberapa orang patients lain. 

Disebabkan itulah, aku masuk agak lambat ke klinik scaling (cuci gigi). Klinik scaling pukul 11-2 pm. Dan aku terlewat 45 minit 😂 mana Dr tak target muka aku bhai. Aku paling lambat. 

Scaling – cuci/bersihkan gigi dari plak dan karang gigi yang menebal dari hari ke hari

Sebaik saja aku masuk klinik scaling, Dr panggil. 
Whats ur name?

Najaa Ajlaa

Why ure late ? Do you know whats time now ?

*tgk jam: 11.45 am. Makkk aiii, gila lambat* 

I am sorry Dr. 

No attendance for student whos coming late. U should know that. 

Okay Dr. I’m sorry.

*hati: tak kisah pon dapat ke tak attendance asalkan dapat pengalaman scaling patient. Phewww mana nak cari student redha dan ikhlas macam aku 😂 haha ayat penyedap hati ke.

Aku nampak muka Dr – ketat dan tak puas hati ngan aku. Sedang tiqah khusyuk scaling patient, Dr suruh tiqah stop dan suruh aku buat. Haha. Aku buat, macam biasa confidence level kena tinggi walaupon akan ada salah haha.

Dah settle scaling, dan banyak lagi masa berbaki. Dr kata dia nak buat ‘revision’ dengan kami, revision tu oral exam weyh. 

*hati: mati lah aku mati lah aku. Aku tak studi apa benda langsung nih 😣

Satu demi satu Dr tanya. Dari A ke B sampailah Z. Mujurlah semua soalan yang ditanya adalah soalan yang aku dan tiqah tawu dan boleh jawab dengan lancarnya. 

Lega hati bila nampak muka ketat Dr dah bertukar jadi senyuman paling manis dalam dunia 😂 cia cia sgt weyh.

I will take your attendance, because ure very excellent πŸ™‚

What ? Like syessly Dr ?

Yes. I am syess. Dissmiss your patient & you can go.

Aku: Sorry tiq. Sebab aku lewat, sekali2 ko kena. Haha 😝
Tiq: Aku harap aku boleh jawab macam ko jawab tadi dalam final exam nanti. Amiin. 

Aku, Tiq: Amiiiinnnnnn 

Makaaaa berlalu pergi lah kami – 2 orang sahabat kuar dari klinik scaling dengan bahagianya. 

Alhamdulillah ala kulli hal.

Syukran Allah. 

Doakan kami berjaya dalam final exam tahun nih ya. CLINICAL EXAM, WRITTEN EXAM & ORAL EXAM. Tq 🙆

Walk In 🙆

Bismillah. 

Suka aku untuk rajinkan diri update kisah2 klinik di sini sebagai kenangan yang aku boleh ingat dan sedar betapa jauh dah aku lalui. Tinggal beberapa hari dan bulan lagi untuk dihabiskan. 

Mohon hati makin tabah. 

Klinik gigi palsu. 

Aku kira klinik nih lah yang paling aku takut untuk aku hadapi final clinical exam nanti sebab susah nak cari patient dan susah nak siapkan requirements. 

Gigi palsu penuh/ complete denture. Seperti yang kita tawu lah mostly memang untuk pakcik makcik tua2 yang dah kehilangan gigi. 

Bila gigi takda, bone yang support gigi pon dah lose. Gusi yang mengelilingi gigi pon dah flat. 

Selalunya kami buat ammu/pakcik berbayar (setiap visit 35 LE Γ— 5 kali visit). Tapi this year ammu2 nih mogok ke apa taktawu lah – depa takmo datang dah klinik kami. 
Cerita aku: 

Ammu berbayar 1: siap first step dah, tinggal lagi 4 step. LARI.

Ammu berbayar 2: same – siap first step dah, tinggal lagi 4 step. LARI. 

Ammu ke3: walk in – tak berbayar, sangat baik. 

Bila ammu baik, aku baik *eh ? Haha. Technician pulak buat hal. Kerja sambil lewa. Akhirnya: 

Maxillary/Upper special tray is too wide cause rocking in patient’s mouth. 

Dr tak kasi aku proceed unless kalau technician buat yang baru. So I went there talked to tech I want a new one special tray, with a good border & flange. Of course shoud be sufficient retention and stability. How can someone yang dibayar gajinya buat keja acuh tak acuh gitu ? Makan gaji buta ke ? 

Lower special tray pulak kena trim la apa bagai. Buat border molding ke laut. Kan dah cakap, less patient less training then clinical skill out. Kesian kat diri sendiri balik la. Ada patient tapi patient lari gini lah jadinya. 

Dah banyak sangat hal pasal upper & lower special tray ditambah ngan kgkwn yang datang ngadu itu ini. Camna ahh Najaa nak buat ? Camna ahh patient tu ? Najaa saya nak share ngan awak ammu nih boleh tak ? Najaa saya nak cop after awak bla bla bla. Annoying tawu tak. Dah tawu owg tgh buat keja lain boleh tak jangan kusutkan kepala hotak aku lagi. Aku tak suka ganggu owg lain treat patient dan aku pon tak suka kalau owg ganggu aku time aku treat patient. Kalau masing2 paham simple rule gitu kan senang. 

Bila kemarahan berakhir dengan tangisan. I really hate this. Mujurlah pakai mask, takda sapa nampak hidung badut 👃 aku. Haha. Tapi obvious ahh mata merah bhai. Dah tak pakai spek an sekarang directly owg nampak mata aku haha 👀 
Aku pulak kalau nangis, aku tak suka owg datang bagi nasihat sabarlah najaa, time belajar memang gini lah bla bla bla sambil tepuk bahu aku. 

Tak payah. Hati aku da cukup kuat untuk nasihatkan diri sendiri. Bukan sombong, bukan ego. Tapi style aku macam tu. 

Just nice kalau ada yang nak dengar luahan aku tapi utk nasihat dan pujuk aku utk kuat. Tak perlu. Memang jenis aku kuatkan diri dan hati sesorang. 

Sebab banyak bersendiri an. Motivasi diri lebih kuat. Tak bergantung pada semangat orang lain 🙆

Hati aku selalu cakap:

Nak sedih boleh. Nak nangis boleh. Nak down boleh. Nak give up pon boleh. Tapi cukup dengan satu hari. Jangan extend terbawa2 ke hari2 lain dan affect the whole year. Kita dah terlalu hampir dengan goals. Sikit ja lagi beb. Make mom n dad proud of you, insyaAllah 💕

Maka, aku kembali pulih setelah sehari kurungkan diri dalam bilik memikirkan masa depan. Drama sangat weyhh 😂
K guys, ada masa akan ku coretkan lagi kenangan pahit di sini.

Doakan semuanya baik2 saja, ya.
Thanks. Take care, garnier 💕