Dent 8 😢

Aku keluar dan terus naik ke kelas (klinik di bawah tanah, kelas di atas).

Terserempak dengan Dr Hemat (Dr rawatan akar). Dia tanya “kenapa menangis?” 

Tak sempat aku cerita lagi, dia da tarik aku ke dalam pelukan dia. Dia pinjamkan aku bahu 😢 Syess la Dr kenapa sweet sangat nih 😣

Aku malas dah nak cerita ekceli tapi Dr paksa dan suruh jugak aku cerita. Maka sekian sekian sekian ceritanya, Dr terus tarik tangan aku. 

“Kita nak ke mana Dr ?”

“Dapatkan keadilan untuk awak dan student arab tu” 

“Taknak Dr” 

“Mari. Jangan takut. Saya ada untuk tolong awak” 

Terharuuuuuuuu 😣😢

Turun klinik, Dr + budak arab tu + Dr surgery + aku di dalam satu bulatan untuk discuss masalah negara haha. Aku diamkan diri ja, Dr Hemat yang cakap2 ngan arab tu. 

Last sekali, Dr Wafa (Dr Surgery) bisik dekat aku “awak takdapat patient nih pon takpa, dia agak annoying. Nanti kalau ada patient lain, saya bagi pada awak.”

Pujuk Dr, untuk tenangkan aku yang masih dalam kesedihan (sah2 nampak mata aku berair, hidung aku merah haha).

Dr Hemat bersuara “Saya tolong carikan patient lain untuk awak exam. Dont be sadd dear.” Terpujuk hati haha sebab suara Dr memang mendayu sangat, memang lembut gila. Syess talk. 

Aku mulakan langkah semula untuk naik ke kelas.

Buka lab coat, kemas barang nak balik. Dalam hati kata “mungkin takdir aku exam esok, harini da macam takda harapan”.

Tetiba satu kumpulan classmates aku mai tanya napa nangis nih dan lain2. Sedang aku tengah pujuk hati, sedang aku tengah rehatkan diri. Tetiba student arab tadi naik. 

Dia cari aku, “saya jumpa patient untuk awak.” Case yang sama – gigi bongsu bawah jugak uolls. Ingatkan nak dapat yang senang sikit hahah.

Hati da memang tawar gila asa. Takda perasaan da, ya la sebab baru habis nangis an. Rasa macam buat ja la camna pon. Janji habis exam. Gituuu dah rasanya. 

Macam biasa. Kemas dental chair. Prepare barang nak guna. Diagnose patient. Dr tanya aku pasal patient yang ada hypertension, camna nak manage dll. Habis oral exam, terus cabut gigi. 

Ya rabbi, susah gila sumpah. Last2 Dr Jihan tolong aku. Still tak boleh cabut, panggil Dr Mayada pulak. Still tak boleh. Panggil pulak Dr Wafa dan baru lah berjaya. Kira memang susah la guys sebab aku + 3 orang doktor baru boleh kuarkan gigi tadi. Haha. Banyak lah prosedurenya. Elevate, guna contra untuk buat tooth sectioning, cungkil sampai kuar. 

Tak la sedih sangat dapat case susah sebab Dr tolong, bukan sorang tapi 3 orang Dr tolong. Heeee. Dah la patient tu annoying ya rabbi, jerit2 macam orang nak bersalin. Sampai Dr bagi ayat deep baru nak behave. Aigooo 😑😑😑

Dan berakhirlah part 3 clinical exam MFS aku. Thanks for reading. Babai. 

Nih lah instruments yang aku & Dr guna masa exam haritu 😄
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s