Whats ur name ? NA 👅

Bismillah.

Uolls sihat ke ? Malaysia sihat ? Misr macam biasa aja. 

Budak Nakal. Bukan tajuk lagu Aida Jebat k. Haha. Nakal ini merujuk pada aku yang pastinya. 

Klinik rawatan akar: pukul 8-11 am. Because of aku busy treat patient rawatan akar ahad lepas, usai saja rawatan akar aku terus berlari ke sana sini untuk handle beberapa orang patients lain. 

Disebabkan itulah, aku masuk agak lambat ke klinik scaling (cuci gigi). Klinik scaling pukul 11-2 pm. Dan aku terlewat 45 minit 😂 mana Dr tak target muka aku bhai. Aku paling lambat. 

Scaling – cuci/bersihkan gigi dari plak dan karang gigi yang menebal dari hari ke hari

Sebaik saja aku masuk klinik scaling, Dr panggil. 
Whats ur name?

Najaa Ajlaa

Why ure late ? Do you know whats time now ?

*tgk jam: 11.45 am. Makkk aiii, gila lambat* 

I am sorry Dr. 

No attendance for student whos coming late. U should know that. 

Okay Dr. I’m sorry.

*hati: tak kisah pon dapat ke tak attendance asalkan dapat pengalaman scaling patient. Phewww mana nak cari student redha dan ikhlas macam aku 😂 haha ayat penyedap hati ke.

Aku nampak muka Dr – ketat dan tak puas hati ngan aku. Sedang tiqah khusyuk scaling patient, Dr suruh tiqah stop dan suruh aku buat. Haha. Aku buat, macam biasa confidence level kena tinggi walaupon akan ada salah haha.

Dah settle scaling, dan banyak lagi masa berbaki. Dr kata dia nak buat ‘revision’ dengan kami, revision tu oral exam weyh. 

*hati: mati lah aku mati lah aku. Aku tak studi apa benda langsung nih 😣

Satu demi satu Dr tanya. Dari A ke B sampailah Z. Mujurlah semua soalan yang ditanya adalah soalan yang aku dan tiqah tawu dan boleh jawab dengan lancarnya. 

Lega hati bila nampak muka ketat Dr dah bertukar jadi senyuman paling manis dalam dunia 😂 cia cia sgt weyh.

I will take your attendance, because ure very excellent 🙂

What ? Like syessly Dr ?

Yes. I am syess. Dissmiss your patient & you can go.

Aku: Sorry tiq. Sebab aku lewat, sekali2 ko kena. Haha 😝
Tiq: Aku harap aku boleh jawab macam ko jawab tadi dalam final exam nanti. Amiin. 

Aku, Tiq: Amiiiinnnnnn 

Makaaaa berlalu pergi lah kami – 2 orang sahabat kuar dari klinik scaling dengan bahagianya. 

Alhamdulillah ala kulli hal.

Syukran Allah. 

Doakan kami berjaya dalam final exam tahun nih ya. CLINICAL EXAM, WRITTEN EXAM & ORAL EXAM. Tq 🙆

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s