Hello ^-^

Bismillah. Salam alaik. 

Aku kira sangatlah lama aku tak update any story mory kat sini.

Since suma orang tawu aku dah balik Mesir dan sibuk dengan tahun akhir sampai rasa macam nak mati – gila penat. 

Klinik start hari Ahad sampai Selasa. Pukul 8 pagi sampai 5 petang. 

Hari Rabu dan Khamis, fully lecture class start dari 8 pagi sampai 5 petang jugak. Kira rezeki lah kalau Dr ada meeting ataw tak datang kuliah atas sebab2 tertentu, so boleh balik awal. Haha.

Alhamdulillah, tahun nih Dr terbuka pintu hati nak bagi kami cuti 2 hari – Jumaat dan Sabtu. 4 tahun yang lalu, kami memang cuti Jumaat ja k guys. Tolong paham macam mana packnya jadual aku. 

Dah 3 minggu kami start klinik dan kelas. Within this 3 weeks jugak, tersangatlah banyak kisah aku dan patients – yang aku kira sangat menguji kesabaran. Kesabaran yang dah hampir terbatas. 

As you known, kami kena cari patients untuk rawatan: 

Tampalan, Cuci gigi, Rawatan akar, Cabut gigi, Crown and Bridge, Gigi palsu separuh dan penuh. 

Bila banyak patients, maka banyak lah ragamnya: 

Yang selalu janji nak datang tapi tak muncul2, buatkan aku tunggu macam batu kat klinik tu berjam2. Call tak angkat, wasap tak balas malah dikrik2kan.
Yang tanya macam2 soalan tentang rawatan gigi tapi end up bertaaruf dengan aku hal2 peribadi. 

Yang datang dan bebel2 sibuk nak bezakan rawatan mesir dan malaysia. 

Yang datang bebel2 marah Dr yang tak layan dia dan sebagainya. 

Yang datang nak itu dan ini and so on. 

K guys, doakan kami tabah dan mudah dapat patients yang sesuai dengan jenis rawatan yang kami sediakan. 

Tunggu my next post pasal gigi dan ragam patients.

InsyaAllah. See you, soon. Take care, garnier ☺ 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s