#KembaraNA-1

Bismillah. 

Hello guys, I’m here, again !

Sebaik saja aku habis attachments, hari2 aku agak pack. Ditambah dengan family day di kampung, aku hangout ngan kengkawan, mak abah bawa aku kuar jenjalan cari makan. 

Sabtu, 23/7/16

Nazira and her husben, Dr Bukhari ajak aku join mereka ke Tree Top Walk, Sg Sedim, Kulim. 

Aku suka sangat kalau dapat join tempat2 yang boleh buat aktiviti yang agak mencabar + lasak macam hiking gunung, escape park, skytrek, jungle trekking tapi selalu abah aku tak lepas sebab dia risau. 

Plan aku nak ikut Nazira ngan Dr Bukhari hiking Gunung Baling pon tak boleh. Plan aku nak ikut putra maahad g hiking Gunung Pulai pon tak boleh. 

Tapi mujurlahhh, plan aku nak join g Sg Sedim nih, abah on. Haha.

Tapi Tree Top Walk nih simple, kita jalan atas jambatan besi yang dah disediakan. Paling tinggi, 60500 mm. Dari atas jambatan tu, kita boleh nampak pokok2 yang tinggi2 + sungai yang sangat deras airnya.

Kalau boleh pusing 2 3 round lagi best aku asa. Mungkin badan aku akan berpeluh kalau push sikit lagi. 

Walau camna sekalipon, aku okay. Aku enjoy. Aku suka. Terima kasih kepada Nazira dan her husben yang amik aku dari rumah, drive aku ke sana + hantar aku balik ke rumah semula, belanja tiket masuk – RM 10 haha. RM 10 pon still aku asa terhutang budi k. 

Sebab aku eksaited sangat + aku memang jenis jalan laju kalau sorang. Aku tinggalkan Nazira + her husben jauh kat belakang, haha sampailah dia jerit nama aku:

Najaaaaa, tungggu jappp !

Aku: ang gear berapa weyh ? 

Padahal aku tawu ja dia dok bermanja ngan husben dia sambil berselfie berjuta gambar. Haha. 

Sorry lah, kalau asa aku abaikan ang tadi.

Aku: napa asa gitu ? Aku okay la, hepi sangat ley mai sini. 

Both of them ajak aku join pon aku bersyukur sangat, tolong amik gambar aku lagi nih haa asa terhutang budi sangat dah. Haha. 

First time aku datang sini. Kalau aku da kawin, aku nak mai lagi sini. Haha. Start dah berangan. K bai.

Sekian, dari KembaraNA. 

See you, guys. Take care, garnier ☺ 
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s