A|NA Story

Bismillah. 

Okay guys. Aku ditugaskan menjadi Ketua Ajk Makanan bagi student perempuan untuk reunion yang tak lama lagi akan berlangsung.

Nak dijadikan ceritanya, buah hati aku, Mr A/ my STB jadi Ketua Ajk Makanan students lelaki. Means dia ketua aku jugak lah. 

Dan padahnya kerja dengan buah hati sendiri nih apa lagi an, mesti lah kena bahan kena buli kena ngusik kaw2 sampai asa nak tumbuk2 dinding. Haha. 

Kalau depan mata aku, dah lama aku karate kan dia. 

Pada mulanya, kami (geng gegurls) nak buat bihun + mee + kotiau + sup tulang + daging untuk reunion. Geng boboy handle bbq. 

Tapi, bila ada batchmate yang nak sponsor nasi tomato + lauk, segalanya yang kami plankan terkubur begitu sahaja. Aku dahhh horeyyy + eksaited tahap apa ntah an sebab takyah nak pikir kena masak apa2. Just g bawa diri dan makan ja apa yang ada. 

Tapi, apa yang dikhuatiri oleh ketua aku dan ajk yang lain ialah…in case that batchmate ada keja on that day dan tak dapat bawa makanan. Nanti kami nak makan apa kan ? Makan angin ? Haha.

So ketua aku, Mr A dengan lantangnya bersuara: 

Okay, kita cancel 3 serangkai (bihun, mee, kotiau) + sup tuh, tapi still kita kena prepare other menu as backup plan. Najaa boleh buat bihun goreng. Tabur telur, daun sup, daun bawang, bawang goreng gitu. Bawa reunion nanti. Simple kan ? 

Aku: kuang asam mamat nih pekena aku. Grrrr, suka hati dia ja main petik nama aku suruh masak. Shirokyooo, Andeyyyooo, Anneymida.

Mr. A: masak lah jaa, aku nak rasa air tangan ang. Haha

😑 Keji gila dia gelak. Aku asa nak dush2 muka dia, annoying tahap apa ntah.

Pastu, bila timbul isu ada orang luar, sowg dua nak join sebab teman kawan kami drive dari rumah yang jauh. Makanan macam mana ?

Mr. A: makanan lebih banyak nih, takyah share pon. Makan ja.

Aku: kalau tak cukup, amik portion Mr. A, dia puasa nanti. *Haha gelak dalam hati. Padan muka dia.

Mr. A: aah kalau tak cukup, amik portion aku. Jangan kacau makanan Najaa, nanti dia mengamuk. Haha.

😑 See ? Aku kena balik, Kalau aku jahat macam hantu, dia bapak segala hantu. Nyampah gila.

Bila part nak calculate total bajet barang makanan, cenderahati semua. Dia list2 pastu:

Mr.A: Jaa, kira jap total barang suma nih berapa ratus dah ?

Aku: ang nih hidup zaman purba ka takda kalkulator ?! Kira lah sendiri. 

Mr. A: haha, kira jap. Pastu update kat group.

😑 Sedap dia ja buli aku. Double nyampah, nyampah gila. 

Tapi… nyampah2 pon, asa bahagia jugak ekceli. Sebab dia banyak bantu dalam bajet barang sebab aku taktawu harga barang Malaysia. Aku pakai letak ja, pastu tanya mak abah nih berapa inggit nih berapa inggit (read: ringgit). Dia macam ada ciri suami mithali gitu. Kahkah, start dah aku nak berangan. K bai.

Sorry guys, post nih macam gediks sikit. Haha. Anyway, thanks sudi baca. Doakan reunion kami or jejak kasih antara kami or jalinan persahabatan kami hingga ke syurgaNya dan dipermudahkan segalanya.

Take care, garnier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s