Result | Happy Eid

​Bismillah. Salam alaik uolls. 

One fine day, Biidznillah.

Ahad, 3/7/16 

Hari di mana result final exam kami DentAzharite1217 diumumkan oleh Dukturah Koordinator. 

Alhamdulillah, nobody repeat year. 

Sekitar 10 orang kena reseat paper.

Nak dijadikan ceritanya, aku tertido petang tu sebab asa badan sihat tak sihat. Bila aku bangun tido, aku buka group wasap kelas aku yang mengatakan result da kuar.

Jadi, classmate aku yang belum balik Malaysia lagi wasap setiap orang untuk bagitawu result masing2.
Aku yang masih mamai tak mamai nih, terus tanya kawan aku result aku camna (tak sempat dia wasap, aku da wasap. Haha. Curious punya pasal).
Debar aku tunggu dia respon. 

Waalaikumussalam najaa, tahniah. Awak dapat ***. 

Syesss nih ? 

Yee syess. 

Official ke nih ?

Yeee dah official. 




Makkkkkk Abahhhhhh !!!

Terus aku jerit panggil mak ngan abah padahal memang depa dah ada dengan aku kat dapur, siapkan juadah berbuka. 
Aku nangis, sebab terharu Allah kabulkan doa aku. Usaha aku tak seberapa, jawapan aku pon tak seberapa. Tapi masih Allah kabulkan doa aku. 
Aku percaya ayat “Do your best, let Allah do the rest.” Sebab aku pernah asa macam mana masuk dewan exam tapi tak sempat habiskan semua chapter, ada chapter yang aku skip, tak sempat tengok/buat past year, yang dah hafal lupa, yang tak hafal lagi la lupa. 
Tapi nak cakapnya, selagi usaha tu ada even sesaat before masuk dewan exam, selagi itulah masih ada harapan untuk berjaya. 
Kalau esok hari khiamat, dan hari ini ada biji benih di tangan kita. Kita kena tanam jugak benih tu. Gituuu.

——————————————

Untuk semua yang berjaya, aku ucapkan tahniah dan jangan rasa selesa di zon anda, cuba lagi semampu yang boleh. 

Untuk yang kurang berjaya, moga kalian tabah dan sabar, usaha semaximum mungkin sebab nih tiket untuk ke Final Year. InsyaAllah aku doakan kalian cemerlang untuk exam bulan 8 nanti. 
Untuk diri sendiri yang selalu takda semangat, yang selalu last minutes studi, yang selalu hilang fokus bila studi, yang selalu ngantok time studi, yang selalu rasa malas nak ke kuliah *tapi aku tak ponteng, okay ?!* , mohon bertambah rajin, mohon usaha makin tinggi setinggi mendaki Gunung Baling. Haha. Jangan terbawa2 perangai 3rd year yang pemalas tahap gaban nih. 
Lastly,

Welcome to Final Year – 4th year, Najaa Ajlaa Zainuddin. 
#RoadtoGraduation

#RoadtoConvocation
#RoadtoMarryHimHaha
Ramadhan, moga berjumpa lagi tahun depan. Moga masih diberi kesempatan waktu bertemumu. InsyaAllah. 

Selamat Hari Raya, guys.
Maaf zahir dan batin. 

Hati2 di jalan raya. 

Ingatlah orang tersayang.

Take care, garnier ☺ 

Mohon kerjasama kalian. Makasih.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s