Ramadhan Kareem :)

Bismillah.

Salam alaik, guys. Uolls sihattt ke ?

image
#DentAzharite1217

Okay lah, a week before aku balik Malaysia, batch aku DentAzharite1217 mengadakan iftar Ramadhan tahun nih.

Buka puasa, solat jemaah maghrib, isyak, terawih, witir.

Dari 45 orang, ada lah dalam 10 orang tak dapat hadir. Tapi still meriah macam 100 orang. Gegurls kan, standard lah bising tu. Kalau tak bising tu yang pelik 🙆

One of classmates, tegur aku sambil perhatikan cincin koka di jari hantuku. Jari hantu weyh, bukan jari manis k sebab cincin tu gedabak besar. Haha.

A: Najaa, balik kawin uhh ?

Me: Nak kawin ngan sapa ? *jet2 takda calon. Hikss. Hello you, I balik tiap2 tahun k. Takkan tiap2 tahun aku kawin. Haha.

A: Ehh cana ntah, cita past love awak tu ?

Me: Ehhh awak tawu ?

A: Well, cita awak kan. Siapa je taknak tawu.

Me: Haha, dia dah kawin lah. Dah beranak pinak dah pon.

A: Aah tawu, tabahnya awak Najaa. *dah berapa ribu owg dah bagi ayat nih kat aku. Haha. 

Me: Dia bukan jodoh saya lah.

A: Awak okay ke masa dia kawin tu ?

Me: Aah, saya okay ja hari dia kawin tu.

A: Ehhh bakpo dia buat awak gitu ?

Me: Ntah, biarlah *no words ekceli sebab malas nak cari gali cita dulu. Kalau dah hilang terus dari ingatan lagi bagus.

You knows soalan perempuan kan kalah reporter. Tapi yang aku bestnya, aku cool gila jawab soalan dia. Haha. Dia pulak yang emo.

Start dari tu, aku tawu ramai ja tawu apa yang jadi esp orang2 yang pernah jadi hosmates aku masa predental dulu. Tapi, orang tak sampai hati nak tanya. Takut aku terasa dan tersinggung kot ? Dont worry, I’m okay lah.

Allah kasi pelangi, selepas hujan.

Tu ja yang aku pegang.

Terima Kasih tak terhingga kepada semua yang perhatikan saya dalam diam dan “take care” dengan hal saya.

It’s not a busy body k guys, of course not. Sebab amik berat hal kengkawan kan, tambahan pulak kami kat Misr nih dah macam keluarga. Not a big deal pon.

Cuma kalau boleh, apa yang jadi, ambillah pengajaran dan iktibar. Tapi still kita doakan yang baik2 untuk semua.

Moga bahagia selamanya, bercinta sampai syurga.

image

Okay guys, Ramadhan Kareem. Mohon doakan result kami #DentAzharite1217 gempak dan meletop, move our step to Final Year. Biidznillah.

Take care, garnier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s