Forever Alone ?

Bismillah. Salam alaik guys. Long time no write. Ahakss.

Orang selalu tanya aku kenapa aku suka bersendiri.

Duduk dalam bilik, tak kuar bilik. Kuar hanya untuk cari apa yang boleh aku makan kat dapur, duduk ngan buku, duduk ngan fon.

Aku perempuan sensitif, makin hari makin aku sensitif. Overthinking aku pulak tahap dewa. Orang kuarkan statement A, aku terus jump ke Z. Aku mudah terasa hati ngan orang, kata2 orang. Aku pilih untuk bersendiri untuk tak sakitkan hati orang dan orang tak sakitkan hati aku.

Tapi, bukanlahhh aku robot yang hidup aku berhari2 dengan barang ataw benda tak bernyawa. I need someone to talk to me, its about 5-10 minutes, its enough. Im not asking more.

Just asking me, okay ke hari nih ? Makan apa ? Sihat ? Studi macam mana ? Ada apa2 yang jadi hari nih ? Mind to share ? Wanna talk ?

Thats more than enough. Aku tak minta pon 24 jam duduk dengan aku.

Orang tanya, pastu aku share ngan siapa ? My husband to be ? Keee bff ?

I have no bff at all.

I let them go for a reason not hurting each other anymore. I felt tired crying because of people I love much and more.

Tapi… masih ada sorang dua yang aku declared as bff. Heee 🙆

I have a roommate, but sometimes i found her macam wujud tak wujud.

She’s medical student. Kerja sambil belajar. Simpan duit nak kawin. Ehh. Tak2. Kadang kerja tengah hari, kadang petang. Malam baru balik. Tapi tak banyak masa dia habiskan utk aku. Dia banyak luangkan masa untuk hosmate aku lagi sorang. Kadang lepak kat luar ruang tamu sampai pagi. Kadang stay up hampir nak subuh, subuh sini pukul 3 pagi, guys ! Awal kan.

Aku tak kisah pon ekceli. Carilah sesiapa yang dia boleh bercerita. Cuma, kadang2 aku rasa aku perlukan dia. Tapi dia tak ada. Dan dari situ, hari demi hari. Aku belajar nangis sesorang kalau ada apa2. Lepas nangis, tido. Haha.

Sumpah, aku tension stress depress sangat tahun nih. Orang nampak cool kat luar, sebab aku selalu senyum *kata orang* tapi dalam hati nih dah burst dah. Who knows. Who sees.

image
Me... being a Dentist 🙂

Kadang aku rasa terok sangat conditions aku nih sampai aku plan nak jumpa psychiatric. Haha. Dont say me a crazy gurl plisss. Aku propa ja. Kinda hyperbola u know. And wait ! Tak semestinya orang yang g jumpa psychiatric tu gila k. Sila betolkan tanggapan yang salah macam tu.

Of course aku nak balik Malaysia, dan aku dah pon touch down Malaysia, guys. Yabedabeduuuu 🙆 🙆 🙆

Baru kelmarin aku sampai.

Tapi kalau kat Misr, aku nak call parents, selalu mom n dad dah tido. Yee lah, berbeza waktu kan. Aku balik kelas, aku tido. Penat gila baban weyh tambah2 hari klinik. Aku asa penat tahap nak pengsan. Aku bangun tido, mak abah dah tido. Selalu kalau abah free, abah call. Kalau tak, abah tak call.

Kata ada husband to be ? My STB. Hikkss.

Aku nak kawin. Ahaks. Gatal. Cause talk to him macam menenangkan gitu. Kot ? Ke aku yang angau. Haha. Tapi parents tak kasi green light lagi. Sebab aku tak habis belajar lagi + aku masih tak bekerja. Okay lah sabar kejap, keep calm beb keep calm. Tak lama dah nak habis belajar. InsyaAllah result gempak, tahun depan aku grad. Doakan iollsss plissss !

Kalau ada jodoh, tak kemana. Ahakss ! *ayat pujuk hati*

image

Hope to end my degree next year, and get a job. Then get married. K bai aku start berangan dah nih.

Haha. Makasih baca!

Lap u guys.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s