Cant wait to …

image

Orang cakap dunia Dentist nih mencabar.

Susah masa studi, senang masa kerja *i hope so*

Within a week, kami clinical year ada:
Assignments
Requirements
Test and quizzes
2nd midterm
Final practical exam

Yang mana kami perlu ke kuliah even takda lecture on that day untuk siapkan requirements yang memerlukan X-Ray.

Untuk siapkan assignments yang memerlukan banyak gambar dari clinical sides and instruments.

Yang mana perlu curi2 masa untuk studi subjek yang ada test/quiz/2nd midterm di celah2 masa studi untuk final exam.

Bukan setakat emosi dan mental ja breakdown, physical tersangatlah wajib breakdown. Yee lah, dah kena lari sana sini turun klinik naik kelas untuk benda yang diperlukan. Beratur panjang tunggu turn untuk xray yang mana xray room hanya satu, share between 3rd and 4th year, share between Malaysians and Egyptians.

Dan Egyptians nih jenis main redah ja langgar orang, potong turn. Aku yang dulunya lemah lembut sopan santun, dan sifat2 tu da takda dalam diri aku sekarang. Haha.

Sapa potong line aku, aku tarik tangan. Ana awalan or i’m first, just wait till i finish.

Kalau kita mudahkan urusan owg lain, Allah akan mudahkan urusan kita. Nak ja ceramah gitu. Haha. Tapi tak upaya la, sebab bahasa Arab aku sendiri pon cap ayam. Nak cakap omputih, some of them pulak tak paham. Then, terjadilah misunderstanding gitu. Like usual.

A’la kulli hal, clinical requirements yang diperlukan tahun nih dah selamat aku siapkan. Alhamdulillah. All thanks to Allah.

Oral Maxillofacial Surgery:
Infiltration ✔
Nerve block ✔
Extraction ✔
Assignment ✔

Complete Denture ✔

Bridge ✔

Amalgam filling ✔

Endodontics (Requirements on extracted tooth, not on patient) ✔

Nanti iolls cita k camna fasa2 aku siapkan semua requirements aku, sama ada dekat gigi yang da dicabut ataw pon dekat patients.

Untuk masa nih, aku hold dulu guys. Sebab i gotta studi. Esok final practical exam untuk Orthodontics.

Do #pray4NajaaAjlaaZainuddin

Cant wait to ✈ Malaysia, soon.

Take care, garnier ☺

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s