HBSTB

Bismillah.

Long distance relationship (LDR) bukanlah semudah yang digambarkan.

Hanya orang2 yang tabah macam aku ja yang boleh hadapi. Haha.

I didnt ever put any intention to show off my relay with my a man. Of course I’m not 💁

Malaysia-Mesir. Satu distance yang sangat jauh, cecah ribu raban batu jaraknya, ditambah pula dengan 6 jam beza waktunya.

Aku tido, kau bangun. Aku bangun, kau tido. The times is too limited.

Bertepatan dengan kondisi masing2 yang terlalu busy dalam dunia degree.

Aku: kelas, requirements, clinic, patients, assignment, test, quiz, midterm and coming soon-final exam.

Dia: kelas pagi, petang, malam, meeting, tengok bola *eh?*, assignment, test, quiz, next week-final exam.

Tipu lah kalau takda langsung rasa nak sembang dengan dia lama2. Normal la perasaan tu.

Tipu lah kalau tak sedih bila nak end kan conversation bila Malaysia dah lewat malam dan bila aku ada exam esoknya.

Gonna text you later, i gotta study.

Talk to you later, i have full classes in my schedules tomorrow.

Dont wait for me, i have meeting later on.

Bla bla bla.

Dan tipulah kalau tak geram pluss sakit hati, bila kita reply dan dia da off – tidur. Grrrr, again and again, aku cakap sorang. Gituuu. Haha. But sokay, I paham you penat. Ahaks!

Tipulah kalau tak jeles tengok kengkawan aku boleh musyrifkan buah hati sendiri. Buah hati belikan makan malam, hantar ke rumah. Buah hati teman naik teksi ke satu2 lokasi. Buah hati bayarkan teksi, angkatkan barang banyak. Kadang belanja makan kat luar (bertemankan kengkawan lain).

Tipulah kalau tak jeles bila tengok buah hati call tanya “awak kat mana sekarang? Da balik kuliah?”

Tipulah kalau tak jeles bila tengok buah hati kengkawan aku naik stage bagi ucapan or whatever something, dan they just like … Tengok tanpa berkelip, mungkin tengah menghitung berapa laju heartbeat time tu. Boleh endure lagi or da nak tercabut keluar. Haha.

Only via WhatsApp, I can update the whole things about him.

Without facing one another, without talking to each other, without hearing any voice of us, without standing in front of or by our sides, without facing any difficulties together, without making the one of us keep calm when something goes wrong urgently.

But… proudly to say, just nice to have you.

Just you.

Only you.

And I quoted this from Twitter: Distance doesnt necessarily ruin a relationship. You dont have to see someone everyday to be in love.

And I am here, always mentioning your name to Allah and begging Him to take care of you.

So pliss, do take care of yourself.

December 2015 – Stb, Happy Besday. May Allah eases and bless you, forever and always.

image
Belikan orang nih bila konvo nanti. Tq 😆
Advertisements

2 thoughts on “HBSTB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s