#pu3Sept

Bismillah.

Kesibukkan mengemas segala jenis barang ke dalam luggage, pukul 12 tengah malam tinggal aku berjaga seorang diri. Sunyi. Hanya ditemani Denis Chairis #np Takut kehilanganmu.

Flight balik Mesir, raya ke2 pukul 8 malam.

Kalau nak tangguh2 kemas da takdan.

Abah: Dah2, jom tidoq. Esok nak raya.

Aku: Takley g, owg nak kemas nih banyak lagi.

Abah: Abah dah pesan da, kemas awal. Nanti tak kalut. Nih owg nak raya, nak balik kampung, dia tak siap apa lagi.

Aku: Mana boleh kemas siap2, barang2 last cam charger, perfumes, bedak, sikat rambut bagai. Owg nak guna la.

Abah: Haa takpa2, dah2 jom tidoq.

Dalam aku kusutkan kepala aku dengan banyak hal. Rumah sewa baru, roommate, housemates lama, housemates baru, kelas nak start awal Oktober, studi satu habuk pon belum, pikir tahun bila yang sesuai untuk proceed bagi sebuah LDR -long distance relationship-, plan untuk sambung specialist, dan lain2.

Dan bertambah kusut, bila aku malas nak kemas luggage sebab aku rasa tahun ni aku bawa balik sikit ja barang. Sekali2 kemas, mak aiii. Banyak gak ahh barang aku -,- rasa macam lebih satu almari.

Makanan, blouse, skirt kembang, baju kurung, jubah, tudung, kasut, pen, buku, laptop, henset, pin shawl, butang tudung, handsocks, sandy, alat solek dan segala jenis mak nenek barang keperluan aku.

Sampaikan aku terlupa besday aku sendiri.

Tepat 00:00 am, masuk satu whatsApp dari group Gurls Over Flowers (GOF), gambar yang da di edit oleh Ain.

image

Sanah Helwah, Najaa 💘

Aku: Hari nih 23 sept uhh ?

Ain: Ya la, ang ni besday sendiri lupa !

Okay, terharu tu takyah habaq, lepas tu berderet2 whatsApp masuk, dari kawan Malaysia sampai lah ke Mesir.

Jadi isteri saya, Najaa.

Awak lamar saya uhh ?

Habis tu ?

Owh. K bai. Nak tidoq.

#najaaspeechless #mr.Apickuplines #HAHA

Rabu. Dua puluh tiga September 2015. Dua puluh satu tahun.

image
September 💕

Hari wuquf di padang Arafah, dan di mana hari semua orang akan berpuasa dan banyakkan berdoa.

Wahai Allah, sampaikan aku, di tanah suciMu suatu hari nanti. Amiin.

Aku: Omma (Mak)

Mak: Krey (Ya) *gaya korea sikit. Haha*

Aku: Takda baju nak pakai esok 😥

Mak: Punya banyak dalam almari tuh, dia cakap takda baju -,-

Aku: Perempuan gitu ahh *tangan di bahu, mata ke atas. Kahkah*

Selamat Hari Raya AidilAdha semua.

The best gift we can give to someone, is Doa.

Fi hifzillah.

Fi amanillah.

Happy besday, dear myself. May Allah bless.

Distance means so little when someone means so much.

Nite. Take care, garnier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s