E-N-G-A-G-E-D

Bismillah.

Tahniah sahabat, Nazira Nasri yang selamat ditunangkan dengan seorang Dentist.

Siapa sangka, cinta Dental Assistance dan Dentist berputik di sebuah klinik pergigian di Perlis. Aku tak ingat area mana. Hee.

Untung lah Nazira. Bff pon dentist-to-be, bakal husband pon da dentist.

Memang sekeliling hidup dipenuhi dengan gigi.

Kehadiran aku, sangat bermakna buat dia. Haha. Jadi peneman setia, dari awal sampai akhir majlis.

Aku di sebelah, bila bakal mak mentua sarungkan cincin. Dan aku jugak di sebelah, bergambar sekali dengan zauj to be dia. Haha.

Kalau aku boleh letak gambar tu kat public, nak ja aku buat caption [dentist, dental assistance, dentistinmaking]. Bahaha.

Tapi …

Ada apa dengan title weyh ? Aku tak asa bangga pon kalau dapat title Dr. Tapi macam mana mentaliti kita masyarakat melayu dengan title di hadapan nama (contoh: Dr. Najaa Ajlaa binti Ir. Zainuddin). Perghhhh, gah tu takyah cakap. Dr bhaiii. Engineer bhaii. Doesn’t matter pon actually.

Weyh sis, ang ketaq dak ? Debaq ka ?

Dak pon. Awat ?

Awat aku ketaq ahh ? Owg lain yang nak tunang, aku yang ketaq.

Haha. Awat ngan ang ? Makan dak g ?

Dak. Nak breakfast pon tak lalu weyh. Bakpo gitu ahh ?

Laaaa. Aku melantak banyak dah pagi tadi.

Owg nak tunang, puasa la ! Baru kurus sikit.

Ceittt -,-

Aku dan Fatihah (cousin Nazira) photographer setia dari awal sampai akhir jugak.

Part bergambar dengan her-zauj-to-be la part semua orang eksaited. Haha.

Keluarga belah laki, keluarga belah perempuan. Semua ahh.

Nih baru bertunang, belum akad nikah, walimah lagi. Bisik Fatihah kat telinga aku. Haha. Nampak da dia penat cari sudut cantik untuk shoot.

Husband-to-be Nazira senyum ja manjang, duduk sopan. Laki melayu terakhir maybe ? Actually, dia senyum kat aku. Sebab Nazira selalu cita sai aku. Persahabatan-Jarak-Jauh gituu lah. Busy camna pon, rindu tetap di hati. Ngee.

Nazira Sayang, tahniah aku ucapkan. Allah bagi ang pelangi, selepas hujan lebat sebelum2 nih. Bila dia yang tertulis untuk ang, maka Allah mudahkan, semuanya. Yang bertahun belum tentu jodoh, yang sekejap mungkin bermakna buat selamanya. Aku sedih sebenarnya bila hari akad nikah dan walimah 2-2 belah aku takley g.

Tapi aku puas hati, boleh jadi ala2 bridemaid pluss photographer ‘tak handal’ ang untuk hari nih. Aku doakan kebahagiaan selalu ada dan selalu menjadi milik ang.

Gituuu lah, cerita cinta yang Allah tulis buatnya.

20 sept – bertunang
23 nov – walimah belah perempuan
05 dis – walimah belah lelaki

Selamat menjadi kepunyaan orang. Selamat menjadi milik orang. Selamat menjadi tunangan orang. Selamat menjadi isteri orang. Selamat menjadi menantu orang. Moga Allah mudahkan, setiap sudut urusan ang.

Aku wanita tarim *ahaks!*, berjubah hitam, bershawlkan chiffon hitam, tumpang bahagia untuk hari bahagia ang.

Bercinta dengan orang lain, berkahwin dengan orang lain. Itulah aku – Nazira Nasri.

Dan yang pasti, future husband ang lebih jauh baik dari yang sebelumnya. Allah tak beri orang yang kita nak, boleh jadi kerna itu yang banyak merobek hati, tapi Allah kasi orang yang kita perlu. Rancangan Allah da cantik cun melecun da.

Wishing you for a happy ending.

#cintaBN
#cintaBukhariNazira
#cintaDentistDentalAssistance
#pray4NajaaAjlaaZainuddin
#dentistinmaking
#4daystogo
#MalaysiaMesir

image
Tahniah sayangku 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s