I.M.Y.

Bismillah.

image

Hey gurls, I’m back. Long time no see. Long time no talk. Long time no hug. Long time no kiss. Haha.

I miss uolls. Syessly.

Semalam. Belek2 balik gallery, tengok satu2 gambar yang ada.

Nak padam tak sanggup. Nak padam tak sampai hati. Biarlah cecah ribuan pon dan terpaksa hadap fon aku yang berat nih. Hee.

Imy, Najla Wajiihah.
Bff, buddy, kakak, adik, bahu, telinga, air mata, partner share ais kacang kat kedai makan. Partner lepak kedai makan lepas kuliah. Partner shopping, jenjalan pusing misr, dan segala jenis macam partner. Rindu nak lari tido umah awok bila ada problem ngan roommate, rindu nak tumpang tidur atas katil awok yang empuk utk hilangkan penat sepanjang kuliah. Rindu nak makan nasi ayam awok. Rindu nak makan kek besday yang awok buat. Saya rindu awak, NW.

Imy, Nurul Amni Nadiah.
Roomate, housemate, partner setilam, sebantal, sepinggan, secawan. Partner paling banyak gadoh, bertikam lidah, marah2, kasar2, jerit aku ang.

“Ang asal? Gila?”

“Ang asal? Meroyan?”

“Dah buat aku marah, bukan nak minta maaf”

“Dah napa aku nak minta maaf? Bukan salah aku”

“kisah pulak aku salah ka dak, punya pasal ahh”

Bila depan mata, selalu nak gadoh, melawak kasar, tapi ada part yang sama2 nangis. Saling menguatkan. Bila ang takda, aku rindu. Geli pulak asa. Nak muntah. Haha. Woii, tolong rajinkan diri ang buka wordpress aku dan baca apa aku tulis. Tenqiue.

Imy, Nazira Nasri.
Bff dari f5 sampai sekarang. Bahu, telinga, segala jenis macam. Haha. Sejak ang kerja nih, takdan langsung nak jumpa. Minta tunjuk ajar dalam dunia pekerjaan dentist yang penuh mencabar. Jadi dental assistant yang baik na, takmo nakal2. Haha.

Imy, Hanan Nano.
Housemate yang paling cool, relax, gosip2 lepas kelas practical, update cita masing2, saling menasihati, bincang soalan past year sesama, bincang topik hot exam. Kena marah ngan ustaz pmr*mm sesama sebab takda musyrif. Lol.

Imy, Atiqah Hairuddin.
Rindu nak awok ajar saya, bincang jawapan ngan saya, explain benda saya tak paham, jawab soalan saya yang really unexpected, bebel kat saya macam kakak dalam dialek ganu, lunch sesama lepas habis kelas.

Imy, Imanina.
Geng melantak, makan kuat tak ingat dunia. Geng share notes via wasap. Geng selfie guna ipong. Banyak2 benda yang ada, selfie jugak yang aku nak sebut. Hee.

Imy, Zulfa.
Kite rindu awak la, fa. Nak share vocab korea ngan awak lagi. Since cuti 2 bulan nih, da banyak yang saya reti. Hee. Mana taknya, hari2 saya marathon korea. Boleh da nak travel ke korea nanti. Okay, stop berangan ! Rindu masa awak hantar saya balik malam, sebab risaukan saya, makasih musyrifah sejati.  Rindu awak ajak saya hafal satu ayat dari surah al-Maidah sambil jalan malam, balik ke rumah. Nan.. bogo shippposo, fa.

One month to go, cant wait to see you gurls 💘

Tapi, akan terus rindukan Malaysia, setiap saat dan detik.

Take care, garnier.

P/s: Hey awak, kite tak jadi la nak delete account wordpress sebab sayang✌Nanti kalau stress exam dan studi, sinilah tempat kite bebel. Haha. Tahniah, untuk convocation hari tu. May Allah eases.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s