y-do-I-luv-sad-song ?!

Bismillah.

Kengkawan tanya aku, napa selalu dengar lagu sedih ? Tak penat ka ?

Contoh lagu: mewangi, potret, relakan jiwa, terbaik bagimu, mata kunci cinta, jaga dia untukku, semalam, noktah, dingin dan lain-lain.

Bukan seorang ja tanya. Tapi ramai. Soalan yang sama.

Buatkan aku tertanya balik. Kenapa aku suka dengar lagu sedih berbanding lagu-lagu rancak. Bukan tak suka, tapi tak berapa minat.

Jauh, terbawa lukisan hatimu.

Menuju aku kepadamu, jadi satu.

Seandainya waktu tak pernah pertemukan aku denganmu.

Walau luka, akan aku ubati.

Ingin aku menjadi yang terbaik bagimu, dengan tenang.

Kerna cinta dah tertulis dari Dia yang mengerti semua.

Hatiku sukar menerima cinta yang lain.

Cinta ini hanya untuk dia.

Okay, aku belek balik satu-satu lirik lagu yang aku dengar. Dan aku perasan hampir kesemuanya adalah lagu cinta dan jiwang yang pastinya.

Bila aku tengok movie ka drama ka baik melayu ataupon korea, bila lagu ost dimainkan, habis ja cita tu, aku wajib google tajuk lagu ost dan terus download.

Tu yang fon aku ataw Note aku full dengan lagu-lagu sedih. Ye lah, cerita2 yang dimainkan memang semua sedih kan ? Ending ja happy.

Sebelum nak sampai ending tu semua perasaan ada. Sakit tak terperi. Nangis berbaldi2. Dan lain-lain.

——————————

Abang: napa perempuan suka merajuk ? Bila call tak angkat, bila mesej tak balas. Bila problem nak settle ? Orang tak explain, marah. Orang nak explain, taknak dengar.

Aku: Sebab perempuan tu mental. Haha 🙊 *tak lawak k, Najaa Ajlaa*

Malas aku nak jawab. Yang pasti, sebab perempuan tu terlalu sakit dalam mencintai seseorang. Dan sebagai lelaki, kena bagi dia ruang untuk bersendiri. Supaya dia boleh figure out everything that she should do for the next next next step. Dan sebagai perempuan, kena matang dalam mengawal emosi, belajar memahami lelaki macam mana lelaki cuba memahami perempuan. Baru lah fair gituu.

Aku payah nak merajuk. So bila abang aku tanya, keep calm and sambung download lagu. Haha.

Aku payah nak give up on something. Tapi bila aku give up, selamat tinggal.

Aku payah nak diam, tapi bila aku diam. Aku diam, untuk selamanya.

—————————–

A: Dikjaa, Hero akan muncul. Bukan sekarang, tapi nanti. Dan yang pasti, bukan yang menyakitkan.

B: Okay, boleh start da plan camna majlis resepsi nanti.

A: Lol, kuat berangan awak nih !

——————————

C: takpa lah ang dengar lagu sedih pon, ang tak nangis. Kalau aku, dah banjir.

B: dah kalau aku dengar sambil aku siapkan requirements, ataw aku studi, bila masa aku nak nangis ?

C&B: memang tak la jawabnya. Haha.

image

K bai. Take care, garnier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s