Welcome home, dear.

Bismillah.

Sungguh, terasa terlalu jauh perjalanan.

Almost 12 hours, aku bermusafir dari negara kedua, Misr untuk pulang ke tanah air bumi tercinta, Malaysia menaiki Etihad Airways.

Cairo-Abu Dhabi-KLia-Kedah.

12 jam + 5-6 jam perjalanan ke Kedah. It sounds like gila penat dan aku kecapitan banget dong.

Berangan… lepas amik luggage, kuar2 ada spaduk “MARRY ME”. Haha. Tapi aku lebih bahagia bila nampak mak abah setia menunggu aku. Hold me in their warm arms.

Jetlag.

Satu kata yang hanya boleh diungkap oleh kami2 yang baru balik.

Mata mengantok. Tersangat mengantok. Tapi tak boleh tido. Pusing kiri, pusing kanan. Tengok atas, tengok bawah. Last2 sampai ke waktu Dhuha. You know, I still cant sleep. Insomnia. Maybe ?

Owh, May I take a drug which will induce me a deep sleep like benzodiazepam ? (Tetiba teringat subjek Pharmacology- subjek ubat2)

So dah takda benda nak buat. Rumah dah senyap sunyi.

Mak abah da tido. Abang kerja. Adik kat tempat belajar. So apa lagi, cepat2 aku amik Note aku, connect ke wifi rumah.

Buka daily motion, tonton online, myflm4u. It sounds like heaven gila kot weyh !

Disebabkan oleh rumah aku yang ke’tiadahad’an network connection, aku marathon semua video Matluthfi dan segala jenis drama melayu yang aku ketinggalan since 9 bulan aku kat Misr.

Antara dramanya ialah:

1- episod akhir Isteri Separuh Masa (Emma Maembong dan Aiman Hakim)

2- M.A.I.D (Aida Jebat dan Zul Ariffin)

3- CikBungaEncikSombong (Amyra Rosli dan Ammar Bahrin)

Okay… Gila hensem hero2 depa. Dan setiap kali part ayat-ayat manis. Aku yang tengok nih like …

“Owh, so sweet”
“Melting weyh hati aku”
“Nak hat camni gak. Hwaaa”

Okay, keep calm and stay cool.

Mohon Matluthfi mai Misr lagi tahun depan.

K bai.

#TingkatkanAmalan
#TingkatkanPrestasi
#KurangkanKontroversi
#BerdiriAtasKakiSendiri
#JetlagCikDentist

Bye Misr, dan seluruh isinya.
Take care, garnier 💘

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s