Senpai PCA

Bismillah.

Jumaat,
240415,
Darul Hamka.

Sembang senpai sempena Exam Fever Campaign.

Disampaikan oleh senior tahun 6, legend Perubatan Cawangan Azhar (PCA):
-Dr Hamzah Marwan (mantan pengerusi PCA 13/14)
-Dr Saeed Zubeir Zahari (ex-offico BPP)

Doa tanpa usaha itu bohong,
Usaha tanpa doa itu sombong.

Diceritakan pengalaman dan dikongsikan bersama kami, adik2 junior perihal tips belajar last minutes macam aku.

image
Sedikit coretan dalam Note aku. Tulisan Dr cantik, biasa lah. Haha 🙆

Time exam macam nih lah percubaan berani mati akan dilakukan.

– Tak tido sebab nak khatam berbuah2 buku medic/dentist.
– Tajuk yang macam Dukturah/Duktur jarang sentuh dalam kelas, terus keluar kan dari list tajuk VVIP.
– Dan kalau tajuk tu yang ditanya dalam written/oral, memang menempah maut kata mereka.
Sebab… Aku tak buka, Aku tak baca, Aku tak studi, Aku tak hafal.

Sama ada selamat terlepas atas pagar, atau terkandas, atau syahid di situ.

Ini hanya tips untuk lulus exam. Last minutes. Dan kita da takda masa. Haha.

Tapi sebagai pelajar medic/dentist, keluar atau tak tajuk tu, penting atau tak, banyak atau sikit, satu buku atau lebih, you should khatam, habiskan, hafal, hadam, telan setiap words atau terms related in our courses.

Okay then, sembang senpai memang sempoi.

All the best semua. Kullu mumtaz/mumtazah. Biidznillah ☺

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s